lördag 26 september 2020

Chokladkaka med zucchini


Chokladkaka med zucchini
1-2 zucchini (400-600g)
3 ägg
2 dl socker
75 g smör
2.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
100g mörk choklad
100g mjölkchoklad
100g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Riv zucchinin. Smält smöret. Grovhacka chokladen. Smörj och bröa en brödform. Vispa socker och ägg fluffigt. Rör ner smöret. Rör ner mjöl, kakao, salt och vaniljpulver och rör tills det blir en slät smet. Krama ur zucchinin och rör ner i smeten. Rör sist ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-45min. Låt svalna lite innan du tömmer den ur formen och låt svalna lite till innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar