fredag 28 september 2018

Annorlunda oxsvanssoppa

Idén med fänkål och tomat i en köttsoppa kommer från Feeders.


Annorlunda oxsvanssoppa
6 portioner
1.5kg oxsvans
vatten
salt
1 fänkål
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
olja
1 burk körsbärstomater
1 tsk dragon
2 tsk timjan
1 tsk oregano
2 tsk tomatpure
1 lagerblad
4 svartpepperkorn
2 köttbuljongtärningar
4 dl rött vin
1.5 liter vatten
5 medelstora potatisar

Koka upp köttet i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skölj av skummet.
Skala och hacka schalottenlök och vitlöksklyftor. Dela fänkålen. Bryn lök och fänkål i olja tills de har fått lite färg. Lägg i köttet och lägg i körsbärstomater och kryddor. Häll över vin och vatten och låt koka på låg temperatur i 3h eller tills köttet är mört. Plocka kötten från benen och lägg tillbaka i soppan. Skala och dela potatisarna och lägg i grytan och koka i 10-20min tills potatisen är mjuk. Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar