måndag 17 september 2018
Jägarpaj
En mer vild variant av shepardspie från Feeders
Jägarpaj
5 portioner
400g viltfärs
3 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
0.5 dl rött vin
0.5 dl lingonsylt
3 dl grädde
1 köttbuljongtärning
3 mortlade enbär
0.5 tsk torkad timjan
1 msk senap
En näve torkade trattkantareller
salt och svartpeppar
3 morötter
Potatismos:
750 g potatis
50 g smör
2-3dl mjölk
2 äggulor
salt och svartpeppar för avsmakning
1 dl riven ost
Lägg svampen i vinet. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen. Häll av den kokta potatisen och mosa den. Rör ner smör och lagom mycket mjölk för en bra konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Skala och tärna morötterna.
Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärs och löken. Häll i rödvinet och svampen och blanda i kryddor, lingonsylt och grädde. Låt koka ihop.
Lägg köttfärsen i botten på en ugnsfast form. Lägg morötterna ovanpå. Rör ner äggulorna i potatismoset och bred ut ovanpå morötterna. Strö över osten och grädda i ugnen tills osten är smält och pajen har fått fin färg.
Etiketter:
köttfärs,
matlagning,
vilt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar