Den här äpplepajen kommer från ett historiskt recept tolkat av Huys Uylenburgh.
Äpplepaj med fänkål
8 portioner
4-5 äpplen
1 dl socker
1.5 tsk kanel
0.5 tsk torkad muskot
1 tsk fänkålsfrön
25g smör
pajdeg:
50g smör
1.5 dl vatten
4.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda socker, kanel och muskot till äpplena. Skala, kärna ur och dela äpplena. Lägg äpplebitarna i kryddblandningen och skaka om.
Koka upp vatten och smör till degen, tag av från värmen när smöret har smält. Rör i vetemjöl och salt. Tryck ut degen i formen eller kavla ut den. Häll på äpplena med kryddorna , strö över fänkålsfröna och klicka ut smöret. Grädda i 45-50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar