tisdag 25 september 2018

Äpplepaj med torkad frukt

Den här äpplepajen kommer från ett historiskt recept tolkat av Huys Uylenburgh.

Äpplepaj med torkad frukt
8 portioner
5-6 äpplen
1 dl socker
1.5 tsk kanel 
0.5 tsk ingefära
0.5 dl torkade russin
5 torkade fikon
pajdeg:
75g smör
2 dl vatten
6.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda socker, kanel och ingefära till äpplena. Skala, kärna ur och dela äpplena. Dela fikonen. Lägg äpplebitarna och den torkade frukten i kryddblandningen och skaka om.

Koka upp vatten och smör till degen, tag av från värmen när smöret har smält. Rör i vetemjöl och salt. Tryck ut hälften degen i formen eller kavla ut den. Häll på äpplena med torkad frukt och kryddor. Kavla ut resten av pajdegen och lägg som ett lock. Grädda i 45-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar