fredag 14 september 2018
Viltpaté
Viltpaté
4 portioner
500g tärnat viltkött
1 äpple
1 gul lök
100g kycklinglever
3 paket bacon
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl vispgrädde
4 krossade enbär
smör
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur äpplet. Skala och hacka löken. Stek löken i smöret tills den är mjuk. Mixa lök, kött, lever, äpple och ett paket bacon. Blanda köttsmeten med vetemjöl, ägg, vispgrädde och kryddor. Smörj en avlång brödform och klä in i bacon. Häll i köttsmeten. Knacka lätt runt om formen så eventuella luftbubblor försvinner. Ställ formen i en ugnsform med vatten och ställ in i ugnen. Grädda i ugnen i en timme. Lägg något på formen så patén hamnar i press medan den svalnar något.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar