Lättrökt kolja med havskräftor, rökt potatis och pressgurka
4 portioner
500g filé av kolja eller liknande
8 kokta havskräftor med skal
Salt
Majonnäs
Lite finriven pepparrot
Pressgurka:
1 gurka
3 tsk salt
2 msk ättika
4 msk socker
6 msk vatten
2 msk hackad dill
Rökt potatis:
800 g färskpotatis
50 g smör
massor av salt och svartpeppar
Börja med pressgurkan. Skiva gurkan tunt tex med potatisskalare, salta och låt stå en stund. Häll av vattnet och skölj av gurkan. Blanda ättikslagen och blanda ner gurkan och dillen och låt stå tills serveringen då du lyfter upp den och låter den rinna av.
Blanda pepparrot och majonäs till sås
Starta grillen och lägg kolen i ena änden av grillen. Lägg på massor av träflisor.
Lägg alla ingredienser till potatisen i en form och ställ formen på grillen. Stäng locket och låt potatisen stå i ca 20 minuter.
Skär fisken i portionsbitar och salta den. Rör i potatisen och lägg fisken på grillen. Vänd fisken efter fem minuter och lägg på havskräftorna. Lägg på mer träflisor vid behov.
Servera allt tillsammans för en riktig somrig middag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar