onsdag 19 september 2018

Kassawa fries med bearnaisesås

Den här smaskiga fredagsmaten kommer från Feeders.

Kassawa fries med bearnaisesås
2-3 kassawarötter
2 L vatten
1 msk salt
2 lagerblad
6 vitlöksklyftor
olja för fritering
Bearnaisesås
0.5 dl vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
1 msk torkad dragon
1 liten schalottenlök
0,5 tsk hel svartpeppar
2 äggulor
0,5 tsk senap
150 g smör
salt och peppar
1 tsk torkad dragon

Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skör kassawarötterna i stavar. Skala och dela vitlöksklyftorna. Koka upp vattnet med salt, lagerblad och vitlök. Lägg ner kassawastavarna och koka i 15min.
Häll av vattnet och bred ut stavarna på en bakplåt och skicka in dem i ugnen några minuter tills de har torkat lite.
Hetta upp oljan till 120 grader och fritera stavarna i ca 5min. Höj temperaturen till 180 grader och fritera igen tills de är gyllenbruna. Häll tillbaka dem på plåten och stoppa in dem i ugnen medan du gör såsen.

Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda vinäger, vin, dragon, schalottenlök och svartpepparkorn i en kastrull. Koka upp och låt det stå och sjuda och reducera tills det finns ungefär 1,5 msk vätska kvar. Sila av och pressa vätskan ur löken. Vispa ihop reduktionen med senap och äggulor. Smält smöret försiktigt. Vispa äggulorna med elvisp eller mixa med stavmixer och häll i smöret lite i taget tills allt är i. Smaka av med salt och peppar och rör i dragonen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar