fredag 28 september 2018
Hultängsbullar
Hultängsbullar
ca 25 st
100 g smör
4 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
50 g jäst
8 dl rågmjöl
6-7 dl vetemjöl
2 dl gräddfil
2 tsk hjorthornssalt
Smält smöret, häll på mjölken och låt det bli fingervarmt. Blanda socker salt och jäst med rågmjölet och 3 dl av vetemjölet i en bunke. Häll över degspadet och arbeta samman till en deg. Låt jäsa till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 225 grader. Tillsätt gräddfilen och hjorthornssaltet blandat med lite av det återstående vetemjölet. Arbeta in det och resten av mjölet i degen. Lägg på plåtar och jäs.
Grädda i 7-10 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar