lördag 18 juli 2015
Wienerlängd
Wienerlängd
125g smör
1.2 dl kall mjölk
25 g jäst
1 ägg
0.5 msk socker
0.5 krm salt
ca 4.2 dl vetemjöl
fyllning:
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 msk socker
2 st äggulor
2 msk vaniljsocker
florsocker och vatten till garnering
Smula jästen tillsätt mjölken. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta samman allt. Kavla ut den till en avlång kaka 30*40 cm, bred på smör. Vik i tre delar och kavla ut igen. Upprepa tre gånger eller tills allt smör är inblandat. Lägg den att vila i kylen ifall degen blir kladdig. Sjud ihop fyllningen, förutom vaniljsockret. Rör i vaniljsockret när fyllningen kallnat. Kavla ut igen nu till en stor rektangulär kaka. Bred på en tjock sträng på mitten av varje kaka. Vik upp kanterna och tryck till dem väl. Jäs längderna väl.
Grädda i 225 grader i ca 20 min. Blanda florsocker och vatten. Bred lite av glasyren på kanterna av längderna när de kallnat. Skär i portionsbitar.
Etiketter:
bakning,
wienerbröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar