Heavenly cupcake hade vad som lät som ett smaskigt recept på morotskaka så jag testade det.
Morotskaka
3 st ägg
3 dl strösocker
150 g smör
5 morötter
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma, mortlad
0.5 tsk ingefära
Frosting
100 g smör
200 g cream cheese
1.5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
200 g florsocker
citronmeliss
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör. SKala och finriv morötterna. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt smör och morötter, blanda ihop med en slickepott. Blanda samman vetemjöl, kryddor, vaniljsocker, bakpulver i en annan skål. Sila ner mjölblandningen och rör om tills allt precis blandat sig. Klä en form, cirka 20x20 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den jämnt i hela formen. Grädda kakan underst i ugnen ca 1h.
Låt smöret till frostingen och cream cheesen bli rumsvarm. Vispa först smöret tills det blir vitt och krämigt. Tillsätt cream cheese och fortsätt att vispa till en jämn kräm. Tillsätt florsockret och vaniljsockret och vispa ihop försiktigt, annars blåser florsockret bara upp. Tillsätt lite grädde i taget och vispa till en fluffig frosting. Bred ett rejält lager med frosting på den avsvalnade morotskakan och skär i lagom stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar