lördag 18 juli 2015
Aprikossnurror
Aprikossnurror
ca 25 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 l vetemjöl
1 ägg
fyllning:
50 g smör
0.5 dl socker
0.5 dl mald mandel
0.5 dl aprikospure
topping:
1 ägg till pensling
flagad mandel
Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa. Blanda fyllningen.
Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på fyllningen på ena halvan av dagplattans långsida. Vik ihop och skär ut 2 cm breda remsor. Nyp i ändarna och snurra 2-3 varv, tryck ihop ändarna och lägg på plåt. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda i 250 grader i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar