Jag hade tänkt baka Heavenly cupcakes Mangotart men den ena mangon var dåligt och det här blev väldigt gott.
Mango- och björnbärspaj
8 portioner
1.5 dl riven kokos
4 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosolja
0.5 dl sirap
0.5 tsk salt
Fyllning
1 burk kokosgrädde (kyld över natten)
0.5 tsk vaniljpulver
1 mogen mango
3 dl björnbär
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop pajdegen. Tillsätt mera kokosolja om du inte får ihop det till en deg. Tryck ut i en smord pajform. Grädda i 10-15min tills den är gyllene. Låt svalna tills skalet är helt kallt.
Vispa den kalla kokosgrädden och lägg i botten av formen. Skiva mangon och ställ runt kanten av formen. Häll björnbären i mitten. Servera snarast så inte mangon mörknar.
Du kan ersätta mangon och björnbären med en liter jordgubbar för en somrig paj
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar