måndag 6 juli 2015

Mango- och björnbärspaj

Jag hade tänkt baka Heavenly cupcakes Mangotart men den ena mangon var dåligt och det här blev väldigt gott.

Mango- och björnbärspaj
8 portioner
1.5 dl riven kokos
4 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosolja
0.5 dl sirap
0.5 tsk salt
Fyllning
1 burk kokosgrädde (kyld över natten)
0.5 tsk vaniljpulver
1 mogen mango
3 dl björnbär

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop pajdegen. Tillsätt mera kokosolja om du inte får ihop det till en deg. Tryck ut i en smord pajform. Grädda i 10-15min tills den är gyllene. Låt svalna tills skalet är helt kallt.

Vispa den kalla kokosgrädden och lägg i botten av formen. Skiva mangon och ställ runt kanten av formen. Häll björnbären i mitten. Servera snarast så inte mangon mörknar.

Du kan ersätta mangon och björnbären med en liter jordgubbar för en somrig paj


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar