onsdag 8 juli 2015
Crème brûléepaj
Crème brûléepaj
12 bitar
pajskal:
75g smör
2 msk socker
2 dl vetemjöl
75g mandelmassa
1 ägg
fyllning:
100g mjuka torkade aprikoser
1 tsk vaniljpulver
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0.5+0.5 dl socker
6 äggulor
garnering:
2msk ströocker
1 tsk finstötta kardemummakärnor
Sätt gnen på 225 grader. Mix ihop pajdegen och tryck ut i en springform. Förgrädda pajskalet i 12min. Ta ut pajskalet. Sänk värmen till 150 grader. Strimla aprikoserna tunt och strö i pajskalen.
Blanda vaniljpulver, vispgrädde, mjölk och hälften av sockret i en kastrull och låt koka upp under omrörning, ta sen av från plattan. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Vispa ner gräddmjölken. Häll blandningen i pajskalen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1h tills brûléen har stannat. Blanda socker och kardemummakärnor och strö över pajen och bränn ytan med en brännare.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar