Louise's spis hade recept på fina pannacottor som kombinerade tre goda saker i en...
Pepparkakspannacotta med kolasås
5 portioner
1.5 dl lingon
Pepparkakspannacotta
2 gelatinblad
4 dl grädde
2 msk strösocker
1 tsk ingefära
0.5 tsk nejlikor
0.5 tsk kanel
Pepparkakskolasås
1.25 dl strösocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
25 g smör
0.5 tsk vaniljextrakt
0.5 tsk ingefära
0.5 tsk nejlikor
Blanda vatten och socker i en gryta. Värm på låg värme under omrörning tills sockret löst sig. Höj värmen och sluta röra tills sockret har smält. Låt koka tills sockret är gyllene. Ta av från värmen och rör ner kryddor och grädde. Kan förvaras i veckor i kylen, bara att värma i micron vid servering.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp övriga ingredienser. Ta av från plattan och rör ner gelatinen. Rör tills det har löst sig. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen och låt stelna.
Lägg lingonen över pannacottan och ringla över kolasåsen vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar