Hamburgerbröd
8 bröd
12 g jäst
1.75 dl öl
50 g smör
1 msk socker
0.5 tsk lökpulver
0.5 tsk salt
5 dl vetemjöl special
1 dl grahamsmjöl
1 st ägg + 1 msk vatten, uppvispat
4 msk sesamfrön
Smält smöret, häll i ölen och blanda. Rör i jästen. Tillsätt socker, lökpulver, och salt. Rör ner mjölet. Täck med ett tättslutande lock och låt stå i 8-12h.
Knåda degen och kavla ut till en 1-2cm tjock kaka. Tryck ut runda bröd 8-10cm i diameter. Knåda överbliven deg och gör om proceduren.
Lägg bröden på plåtar och låt jäsa i 30min. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla dem med ägget och strö över sesamfrön. Grädda i 12-15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar