fredag 4 januari 2019

Herdepaj



Herdepaj
4 portioner
400g köttfärs 
smör 
1 stor lök 
0.25 dl vetemjöl 
0.25 tsk senapspulver 
1.8 dl hönsbuljong 
0.25 dl färsk hackad mynta 
0.5 dl färsk hackad persilja 
0.25 tsk nymald peppar 
salt 
1 msk worcestersås 
Potatistäcke: 
6 stora vinterpotatisar 
0.5-1 dl varm mjölk 
30 g smör 
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en tvålitersform. Stek köttfärsen. Skiva löken tunt och stek den. Skala och koka potatisen. Pudra mjöl och senapspulver över löken. Tillsätt buljongen under omrörning och rör till en slät sås. Låt sjuda i 3 min. Rör ihop köttfärs, löksås och kryddor. Fördela i formen. Mosa potatisen. Rör ihop med först smör och sen mjölk, krydda. Fördela jämt som ett täcke över köttet. Rugga ytan med gaffel. Grädda i 25-40 min tills potatistäcket har fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar