fredag 4 januari 2019
Herdepaj
Herdepaj
4 portioner
400g köttfärs
smör
1 stor lök
0.25 dl vetemjöl
0.25 tsk senapspulver
1.8 dl hönsbuljong
0.25 dl färsk hackad mynta
0.5 dl färsk hackad persilja
0.25 tsk nymald peppar
salt
1 msk worcestersås
Potatistäcke:
6 stora vinterpotatisar
0.5-1 dl varm mjölk
30 g smör
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en tvålitersform. Stek köttfärsen. Skiva löken tunt och stek den. Skala och koka potatisen. Pudra mjöl och senapspulver över löken. Tillsätt buljongen under omrörning och rör till en slät sås. Låt sjuda i 3 min. Rör ihop köttfärs, löksås och kryddor. Fördela i formen. Mosa potatisen. Rör ihop med först smör och sen mjölk, krydda. Fördela jämt som ett täcke över köttet. Rugga ytan med gaffel. Grädda i 25-40 min tills potatistäcket har fått fin färg.
Etiketter:
köttfärs,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar