Denna smaskiga kinainspirerade kryddning kommer från feeders.
Sichuanbiff
5 portioner
Marinad och kött
1 kg biff från nöt eller vilt
2 msk soja
1 msk risvin (eller madeira)
2 msk potatismjöl
3 msk neutral olja
1 tsk sichuanpeppar
Sås
1 dl ljus soja
2 msk risvin (eller madeira)
2 msk bönpasta
1 msk sesamolja
1 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
1 msk potatismjöl
Wok
2 msk olja
3 morötter
1 spetspaprika
1 tsk sichuanpeppar
1 purjolök
Strimla köttet, krossa pepparn och blanda med marinaden och låt stå i en dryg kvart. Skala och pressa vitlöken till såsen och koka ihop såsen lite. Skala och strimla morötter. Strimla paprika och purjolök.
Stek köttet så det får ordentligt med färg och blanda sen med såsen. Woka snabbt grönsakerna tillsammans med pepparn.
Servera gärna med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar