Den här äpplepajen kommer från ett historiskt recept tolkat av Huys Uylenburgh.
Äpplepaj med korinter
6-8 portioner
5 äpplen
0.5 msk kanel
1 msk ingefära
1 dl socker
1.5 dl cider
50g smör
2 äggulor
100g korinter
pajdeg:
75g smör
2 dl vatten
6.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp vatten och smör till degen, tag av från värmen när smöret har smält. Rör i vetemjöl och salt. Tryck ut degen i formen eller kavla ut den och täck formen.
Skala och kärna ur äpplena. Tärna äpplena och blanda kanel, ingefära och socker. Lägg i botten av pajformen. Koka upp smör och cider. Ta av från plattan och rör ner ägggulorna. Häll över äppletärningarna och strö över korinterna.
Grädda 30-45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar