måndag 7 januari 2019

Balti curry

Denna nötköttscurry kommer från feeders.

Balti curry
6 portioner
1 kg grytbitar av nöt
50g smör
3 vitlöksklyftor
2 stora gula lökar
4 dl matlagningsyoghurt
salt och socker för avsmakning
Balti Masala:
1 msk koriander
0.5 msk spiskummin
0.5 tsk kanel
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk bruna senapsfrön
1 tsk kardemummakärnor
0,5 tsk bockhornsklöverfrö
3 kryddnejlikor
2 lagerblad, lite sönderbrutna
1 krm chilipulver
2 tsk gurkmeja
2 tsk pressad vitlök
1 tsk riven ingefära
1 dl vitvinsvinäger
1 dl neutral olja

Rosta de torra kryddorna och mixa, mortla eller mal dem. Blanda med övriga ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Låt det sen stå på eftervärme.

Bryn köttet i smöret. Skala och hacka lök och vitlök och rör ner med köttet och stek det mjukt. Blanda ner youghurten och kryddblandningen. Låt puttra på svag värme i några timmar tills köttet nästan faller i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar