Den här äpplepajen kommer från ett historiskt recept tolkat av Huys Uylenburgh.
Äpplepaj i lager
6-8 portioner
5 äpplen
1 msk kanel
0.5 msk ingefära
1 dl socker
0.5 tsk hel fänkål
0.5 tsk anis
50g smör
pajdeg:
75g smör
2 dl vatten
6.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda kanel, ingefära och socker. Smält smöret till fyllningen.
Koka upp vatten och smör till degen, tag av från värmen när smöret har smält. Rör i vetemjöl och salt. Tryck ut degen i formen eller kavla ut den och lägg den i formen.
Skala och kärna ur äpplena. Skiva dem ungefär 0.5 cm tjockt. Varva äpplen med sockerblandningen i pajformen. Strö över anis och fänkål och ringla över smöret.
Grädda 30-45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar