tisdag 22 januari 2019
Kryddpepparjärpar
Kryddpepparjärpar
4 portioner
400 g köttfärs
0.5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1.5 tsk salt
2 krm krossad kryddpeppar
1 ägg
smör
2 äpplen
1/4 vitkålshuvud, ca 400 g
1 tsk socker
3 dl torr cider
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
Blanda ströbrödet och mjölken. Skala och finhacka löken. Rör ner köttfärs, lök, salt, kryddpeppar och ägg. Arbeta till en jämn färs. Forma små järpar mha en sked. Bryn dem i smör. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Skär kålen i grova bitar. Fräs äpplen och kål i smör och socker tills det får färg. Tillsätt cidern, vattnet och buljongtärningen, låt koka i några minuter. Lägg i järparna och låt koka i ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
Etiketter:
köttfärs,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar