tisdag 22 januari 2019

Kryddpepparjärpar


Kryddpepparjärpar
4 portioner
400 g köttfärs 
0.5 dl ströbröd 
1 dl mjölk 
1 gul lök 
1.5 tsk salt 
2 krm krossad kryddpeppar 
1 ägg 
smör 
2 äpplen 
1/4 vitkålshuvud, ca 400 g 
1 tsk socker 
3 dl torr cider 
2 dl vatten 
1 hönsbuljongtärning

Blanda ströbrödet och mjölken. Skala och finhacka löken. Rör ner köttfärs, lök, salt, kryddpeppar och ägg. Arbeta till en jämn färs. Forma små järpar mha en sked. Bryn dem i smör. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Skär kålen i grova bitar. Fräs äpplen och kål i smör och socker tills det får färg. Tillsätt cidern, vattnet och buljongtärningen, låt koka i några minuter. Lägg i järparna och låt koka i ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar