lördag 12 januari 2019

Köttbullssoppa


Köttbullssoppa
5 portioner
750g blandfärs 
5 morötter 
2 gula lökar 
3 vitlöksklyftor 
2 paprikor 
1 burk krossade tomater 
Färska örtkryddor 
Två buljongtärningar 
5 dl vatten 
olja 
salt och peppar

Skala och hacka lökarna och vitlökarna. Fräs löken i oljan. Skala och slanta morötterna. Dela paprikorna. Tillsätt grönsakerna och vattnet. Låt koka i 15min. Mixa. Tillsätt buljongtärningarna och låt koka. Finhacka örtkryddorna. Blanda örtkryddorna med köttfärs och krydda med salt och peppar. Forma till små köttbullar och lägg i soppan efter hand. Servera när alla köttbullar har blivit tillagade och soppan har kokat upp igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar