Ursprungligt recept från Susannes skafferi.
Mandelscones
8 portioner
Sconesdeg:
4 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 tsk salt
170 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
Mandelfyllning:
50 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl florsocker
0.5 tsk salt
1 ägg
Topping:
1 dl mandelspån
1 msk smör
1 msk råsocker
8 portioner
Sconesdeg:
4 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 tsk salt
170 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
Mandelfyllning:
50 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl florsocker
0.5 tsk salt
1 ägg
Topping:
1 dl mandelspån
1 msk smör
1 msk råsocker
Sätt ugnen på 200g. Rör ihop samtliga ingredienser till mandelfyllning. Klicka ut 8 klickar på ett bakpapper och frys in.
Riv det kylskåpskalla smöret. Blanda snabbt ihop allt utom mjölk och ägg till sconesdegen. Rör snabbt ner ägg och mjölk. Forma till en rund kaka på en plåt. Skär i åtta bitar och flytta isär dem lite. Gör en grop i den breda änden och lägg dit mandelfyllningen. Smält smöret och pensla med. Strö över socker och mandelspån. Grädda i ca 15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar