Hallonbiskvier
ca 30st
2 äggvitor
400 g mandelmassa
250 g vit choklad
Hallonsmörkräm:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
1 msk lemon curd
2 msk hallonsylt
2 äggvitor
400 g mandelmassa
250 g vit choklad
Hallonsmörkräm:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
1 msk lemon curd
2 msk hallonsylt
Sätt ugnen på 200°. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Riv mandelmassan blanda med äggvitorna och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna helt.
Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna ur frysen och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Låt stelna i kylen och förvara kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar