Bun Cha
4 portioner
300 g fläskfärs
400 g tunt skuren fläskkarré
Marinad:
1 riven gul lök
5 pressade vitlöksklyftor
2 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 msk socker
2 tsk svartpeppar
1 msk matolja
Dippsås:
2 dl vatten
1 dl fisksås
1 dl socker
0.5 dl vinäger
0.5 lime, pressad saft
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm chiliflingor
Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två delar. Lägg fläskkarrén i två tredjedelar av marinaden åt låt marinera över natten. En timme innan du startar matlagningen rör du ner den andra delen av marinaden i köttfärsen.
Forma små biffar av färsen och trä på spett. Trä fläskkarrén på andra spett. Grilla snabbt, ca 10min.
Blanda dippsåser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar