Bun bo
4 portioner
4 portioner
400 g tunt skivad oxfilé
marinad:
1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade citrongräs
2 msk fisksås
0.5 tsk svartpeppar
2 msk ostronsås
1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade citrongräs
2 msk fisksås
0.5 tsk svartpeppar
2 msk ostronsås
picklade grönsaker:
1 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
4 msk råsocker
3 dl finstrimlade morot
3 dl finstrimlad rättika
1 tsk salt
sallad:
200 g risnudlar
2 msk olja
2 dl böngroddar
Ett halv huvud isbergssallad
4 msk fisksås
1 lime, pressad saft
Servering:
1 msk rostad lök
0.5 dl grovhackade rostade jordnötter
4 msk råsocker
3 dl finstrimlade morot
3 dl finstrimlad rättika
1 tsk salt
sallad:
200 g risnudlar
2 msk olja
2 dl böngroddar
Ett halv huvud isbergssallad
4 msk fisksås
1 lime, pressad saft
Servering:
1 msk rostad lök
0.5 dl grovhackade rostade jordnötter
Blanda marinaden och lägg i oxfilen. Låt marinera över natten. Gör iordning de picklade grönsakerna en timme innan det är dags att äta. Förbered salladen. Stek köttet snabbt och servera med sallad, picklade grönsaker och strö över rostad lök och jordnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar