Receptet kommer ursprungligen från Feeders.
Vetegratäng med saffran och ost
5 portioner
2 dl hela vetekorn
4 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
2 msk smör
2 äggulor
1 dl mjölk
0.5 dl grädde
1 nypa saffran
1 dl riven smakrik ost
Salt
5 portioner
2 dl hela vetekorn
4 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
2 msk smör
2 äggulor
1 dl mjölk
0.5 dl grädde
1 nypa saffran
1 dl riven smakrik ost
Salt
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka vetekornen i rikligt med vatten i 10min och låt sen stå och svalna i vattnet. Häll sen av vattnet. Blanda vetekornen med den stora mängden mjölk och buljongtärningen och låt sjuda tills kornen är nästan helt mjuka, det tar ca en kvart. Rör ner smöret. Vispa ihop äggulor, mjölk, grädde och saffran och rör i kornen. Rör ner hälften av osten och häll upp i en form. Strö över resten av osten och grädda i ca 10-15min.
Servera gärna till grillat kött eller smakrika grytor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar