Pekannötscheesecake
12 portioner
botten:
100g digestivekex
4 dl pekannötter
50g smör
cheesecakefyllning:
360g cream cheese
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
pekanfyllning:
50 g smör
2 dl muscovadosocker
1 dl sirap
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl pekannötter
12 portioner
botten:
100g digestivekex
4 dl pekannötter
50g smör
cheesecakefyllning:
360g cream cheese
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
pekanfyllning:
50 g smör
2 dl muscovadosocker
1 dl sirap
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl pekannötter
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret. Mixa digestivekex och pekannötterna. Blanda med smöret och tryck ut, både botten och kanter, i en form med löstagbara kanter. Ställ in i kylen.
Vispa cream cheese med socker och vaniljsocker. Vispa ner ett ägg i taget. Häll upp i formen och ställ tillbaka i kylen.
Grovhacka pekannötterna och blanda med vaniljsockret. Lägg alla övriga ingredienser till pekanfyllningen i en gryta. Låt putta i ca 5min tills smeten har tjocknat. Rör ner pekannötterna. Bred ut över cream cheese fyllningen. Grädda i ugnen i ca 40min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar