Fransk nougat med jordnötter och pistage
200 g pistagenötter
100 g jordnötter
2.5 dl socker
2.5 dl ljus sirap
1 dl glukossirap
1 dl vatten
2 äggvitor
200 g pistagenötter
100 g jordnötter
2.5 dl socker
2.5 dl ljus sirap
1 dl glukossirap
1 dl vatten
2 äggvitor
Sätt ugnen på 125°C. Rosta nötterna i ca 5 min och hacka sen.
Koka ihop socker, sirap och vatten i en kastrull och koka till 150 grader.
Medan sockerlagen kokar vispa äggvitorna till ett fast skum. Häll i sockerlagen i en tunn stråle medan du vispar kraftigt.
Fortsätt vispa i 10min tills massan är tjock och seg. Blanda i nötterna. Häll upp på ett oljat bakplåtspapper och tryck ut den med oljade händer tills den är ca 1cm tjock. Låt svalan och skär sen i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar