Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Kanelkaka med kolatopping
30-40 bitar
7 ägg
5.5 dl strösocker
300 g smör
30-40 bitar
7 ägg
5.5 dl strösocker
300 g smör
1.5 dl olja
2 dl mjölk
8.5 dl vetemjöl
1.5 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1.5 msk bakpulver
Glasyr :
100 g smör
2 dl grädde
0.75 dl farinsocker strö
0.5 msk vetemjöl
0.5 dl ljus sirap
Garnering:
0.5 dl kokos
8.5 dl vetemjöl
1.5 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1.5 msk bakpulver
Glasyr :
100 g smör
2 dl grädde
0.75 dl farinsocker strö
0.5 msk vetemjöl
0.5 dl ljus sirap
Garnering:
0.5 dl kokos
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna och smörj kanterna.
Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna. Varva att blanda ner torra och blöta ingredienser i äggen. Häll upp i långpannan och grädda i ca 20-25min.
Sjud glasyren i ca 15min tills sockret har smält och smeten blir kolaaktig.
Stick hål i kakan över hela utan med tex en ätpinne. Häll över glasyren och bred ut den. Strö över kokosen och låt stelna. Skär sen i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar