Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Chili con Carne med majsbröd
5 portioner
Grytan:
500 g köttfärs
2 gula lökar
5 portioner
Grytan:
500 g köttfärs
2 gula lökar
2 paprikor
4 vitlöksklyftor
4 vitlöksklyftor
1.5 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 msk torkad oregano
2 pkt krossad tomater
2 msk tomatpuré
1 frp kokta kidney bönor
250 g majskorn
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
Majsbröd:
2 dl majsmjöl
1.5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0.5 dl socker
1 tsk salt
50 g smält smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 msk torkad oregano
2 pkt krossad tomater
2 msk tomatpuré
1 frp kokta kidney bönor
250 g majskorn
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
Majsbröd:
2 dl majsmjöl
1.5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0.5 dl socker
1 tsk salt
50 g smält smör
2 dl mjölk
2 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka lök, vitlök och paprika. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt köttfärs och stek tills den är färdig. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i 15min.
Rör ihop smeten till majsbrödet till en slät smet.
Häll upp chili con carnen i en ugnsfast form. Bred ut smeten ovanpå. Baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar