Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Shawarmarulle
6 portioner
6 portioner
3 Libabröd
900 g högrev
2 paprikor
1 gul lök
900 g högrev
2 paprikor
1 gul lök
olja
Marinad:
1 dl turkisk yoghurt
0.5 dl ketchup
3 st pressade vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
1 pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Marinad:
1 dl turkisk yoghurt
0.5 dl ketchup
3 st pressade vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
1 pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 tsk korianderpulver
1 tsk vitlökspulver
0.5 tsk paprikapulver
2 krm gurkmeja
1 krm malda kryddnejlikor
1 krm mald cayennepeppar
1 krm mald kanel
Toum:2 äggvitor
2 vitlöksklyftor
Ca 2-3 dl olja
0.5 tsk salt
1-2 tsk citronsaft
Blanda marinaden. Skiva köttet. Lägg köttet i marinaden och låt marinera i 8-12h.
Skala och hacka lök. Strimla paprikan. Stek köttet och grönsakerna i oljan tills det har fått färg. Häll på marinaden och låt det koka i ca en timme.
Skala och pressa vitlöken och vispa ihop med citron, salt och äggvitor. Fortsätt vispa medan du tillsätter oljan lite i taget, som vid en majonäs.
Dra isär köttet i bitar och fördela i rullarna. Dela rullarna på längden och servera med klyftpotatis, toum och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar