fredag 3 maj 2019

Tomat och salviafrikadeller


Tomat och salviafrikadeller
8 portioner
500 g köttfärs 
1 gul lök 
1 vitlöksklyfta 
1 ägg 
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar 
0.5 tsk salvia 
olja 
1 burk krossade tomater 
2 dl vitt vin 
3 salladslökar 
2 msk hackad persilja 
ca 400 g spagetti

Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda färsen med lök, ägg och kryddor till en jämn färs. Forma färsen till frikadeller med en tesked. Bryn dem i olja. Häll över tomatkrosset och vinet. Låt koka på svag värme i ca 5 min. Strimla salladslöken och rör ner den. Strö över persiljan. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner spagettin och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar