Receptet kommer ursprungligen från feeders.
Ostiga auberginerullar
10 portioner
3 medelstora auberginer
ca 2 msk salt
1-1.5 dl olja
2 dl ricottaost
1 dl finriven pecorino
1 ägg
salt och peppar för avsmakning
Tomatsås:
2 msk olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk konserverade tomater
salt, lite socker och mycket svartpeppar för avsmakning
Topping:
Persilja
1 dl finriven pecorino
1 dl ströbröd
Skiva auberginen på längden i 1 cm tjocka skivor, använd inte de yttersta delarna. Salta alla skivor ordentligt på båda sidorna och lägg i ett durkslag under en timma. Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken på medeltemperatur tills löke.n är glasartad. Blanda ner resten av ingredienserna och låt puttra på låg temperatur medan du lagar resten av maten
Smaka av med salt, socker och massor av svartpeppar.
Stek aubergineskivorna i ordentligt med olja på båda sidorna så de verkligen får fin färg och låt dem sen svalna lite.
Blanda ihop ricottaost, pecorino och ägg. Smaka av med salt och peppar. Bred ut ostkrämen på auberginen och rulla ihop och lägg i en ugnsform.
Hacka persiljan och blanda toppingen.
Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö över toppingen. Grädda i ca 15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar