söndag 26 maj 2019

Annorlunda jordnötssmörgås

Receptet kommer ursprungligen från feeders.

Annorlunda jordnötssmörgås
2 portioner
2 mindre baguetter eller en större baguette (tex vitlöksbaguette)
2-3 msk jordnötssmör
Gurka
Inlagda strimlade grönsaker:
5 cm rättika
1 morötter
1 dl risvinäger
2 msk socker
1 krm salt
3 skivor färsk ingefära
3 kryddnejlikor
Stekt fläsk:
400 g färsk fläsksida 
2 msk svartbönsås
2 tsk mörk soja
1 msk risvin
1 msk lönnsirap
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fänkål
1 krm kinesiskt femkryddorspulver

Skär fläsket i tunna skivor. Blanda alla övriga ingredienser till fläsket i en skål och blanda med fläsket. Låt stå och marinera i en timme.

Koka upp risvinäger, socker, salt, ingefära och nejlikor och låt svalna. Strimla rättika och morot fint. Häll lagen över grönsakerna och låt stå medan du fixar till resten.

Stek fläsket under omrörning i en bra panna på medelvärme eller lite högre. Stek så du får en ordentlig stekyta.

Skriva gurkan och montera ihop smörgåsen och ät direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar