måndag 20 maj 2019

Ångad fläsk med krossat ris

Ett recept som ursprungligen är från feeders.

Ångad fläsk med krossat ris
4 portioner
500 g färsk fläsksida, gärna av vildsvin
Hackad röd paprika eller salladslök till servering
Riskross:
1 stjärnanis 
4 msk långkornigt 
2 msk klibbigt ris
5 korn sichuanpeppar
Marinad:
1 tsk kinesiskt femkryddors-pulver
1 msk ljus soja
1.5 msk finriven ingefära
1 msk ostronsås
1 msk kinesiskt risvin
0.5 tsk bönsås

Skölj riset ordentligt och låt det torka av. Blanda marinaden. Skiva fläsksidan tunt och lägg i marinaden. Rosta ingredienserna till riskrosset tills riskornen blir lätt bruna. Mixa sen till ett grovt mjöl. Häll riset över fläsksidan och blanda runt. Ångkoka under ca 30 minuter. Strö över paprika eller salladslök i bitar vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar