Recept är ursprungligen från feeders.
Dumplings med dipsås
Minst 40st
0.5 tsk malt korianderfrö
1 krm mald spiskummin
500 g köttfärs
1 lök
2 tsk finriven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 krm gurkmeja
2 msk smält smör
Salt efter smak
Fryst gyoza- eller wonton-deg, helst rund
Tomatsås
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 tsk finriven ingefära
1 krm mald bockhornsklöver
1 krm chilipulver
1 burk krossade tomater
1 nypa finmald sichuanpeppar,
Salt efter smak
Skala och hacka löken, pressa vitlöken. Rosta kryddorna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser till dumplingsen och låt stå kallt medan du gör såsen.
Hetta upp oljan på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kryddorna under omrörning och pressa i vitlöken. Kryddorna ska dofta men inte brännas. Tillsätt sen tomaterna och låt koka i ungefär en kvart. Det ska reduceras en aning. Låt svalna och mixa slätt.
Fyll en dryg tesked med på varje degplatta. Fukta kanterna med vatten och nyp ihop. Ånga dem ca 8min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar