fredag 17 maj 2019

Långfranska

Långfranska
4 dl kallt vatten 
25 g jäst 
0.5 tsk salt 
9-10 dl vetemjöl 
Pensling: 
vatten

Häll vattnet i en stor degbunke. Smula i jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt saltet och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt. Den ska vara riktigt seg och luftig. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 4 h. Om du har möjlighet dra i degen då och då under tiden.

Sätt ugnen på 275 grader. Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda i ett par minuter. Forma till en släta längd. Lägg på en plåt och låt jäsa utan bakduk i ca 1 h.

Pensla med kallt vatten. Grädda i 10 min och stäng sen av värmen och låt bröden grädda i ca 15 min i eftervärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar