måndag 6 november 2017

Musselsoppa med bacon


Musselsoppa med bacon
4 portioner
1 nät blåmusslor
2 dl torrt vitt vin
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 citrongräs
1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
3 potatisar
1 pkt bacon
1 liten bit färsk ingefära
2 kvisttomater
saften av en halv citron

Hacka tomaterna. Kolla att alla musslor lever och skrubba bort eventuellt sjögräs från dem. Skala och tärna potatis. Skala och hacka lök och vitlök. Dela baconet. Stek potatis, lök och bacon tills potatisen är mjuk.
Koka upp vin, vatten och buljongtärningen och lägg i musslorna och koka några minuter till musslorna har öppnat sig. Släng eventuella musslor som inte har öppnat sig. Lyft upp alla musslor och blanda ner grädden,den pressade citronen, det strimlade citrongräset, den rivna ingefäran och sambal oelek och koka upp.
Lägg musslorna i botten av en skål och häll över buljongen och strö över tomater, potatis, bacon och lök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar