tisdag 7 november 2017

Enorm skumraket


Enorm skumraket
kladdkaka:
100 g smör
2.5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
skum:
4.5 dl strösocker
0.75 dl florsocker
1 äggvita
1 dl kallt vatten
2 msk gelatinpulver
1.5 dl kokhett vatten 
2 msk gelatinpulver
chokladtäcke:
200 gram mörk choklad
1 msk kokosolja
1 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Smör en brödform och lägg i bakplåtspapper så det sticker upp över kanten.  Smält smöret. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och häll ner i formen. Grädda i 12-14min och låt sen kallna.

Lös upp gelatinet i det kokheta vattnet och blanda sen med det kalla vattnet. Blanda socker, äggvita och gelatinvattnet. Vispa till ett fast vitt skum, ca 10-15min. Häll ut över kladdkakan och låt stelna i kylen i 30min.

Smält chokladen och rör ner kokosoljan. Lyft kakan ur formen och ställ på ett galler. Häll chokladen över kakan och strö över kokosflingorna. Låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar