tisdag 7 november 2017
Enorm skumraket
Enorm skumraket
kladdkaka:
100 g smör
2.5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
skum:
4.5 dl strösocker
0.75 dl florsocker
1 äggvita
1 dl kallt vatten
2 msk gelatinpulver
1.5 dl kokhett vatten
2 msk gelatinpulver
chokladtäcke:
200 gram mörk choklad
1 msk kokosolja
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Smör en brödform och lägg i bakplåtspapper så det sticker upp över kanten. Smält smöret. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och häll ner i formen. Grädda i 12-14min och låt sen kallna.
Lös upp gelatinet i det kokheta vattnet och blanda sen med det kalla vattnet. Blanda socker, äggvita och gelatinvattnet. Vispa till ett fast vitt skum, ca 10-15min. Häll ut över kladdkakan och låt stelna i kylen i 30min.
Smält chokladen och rör ner kokosoljan. Lyft kakan ur formen och ställ på ett galler. Häll chokladen över kakan och strö över kokosflingorna. Låt stelna.
Etiketter:
bakning,
efterrätt,
mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar