6 portioner
2 kokta potatisar
3 dl mjölk
12g jäst
2 msk socker
3 msk olja
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special
5 dl frityrolja, tex rapsolja
fyllning:
300g räkor
3 dl finriven ost
2 dl creme fraiche
1 röd lök
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt och olja. Riv potatisen fint och rör ner. Rör ner vetemjölet. Låt stå och jäsa i 3h, dra i degen med jämna mellanrum.
Skala och skiva löken tunt.
Dela degen i 8-9 bitar. Kavla ut tunna kakor på ett mjölat bakbord. Låt kakorna jäsa ca 10min.
Hetta upp oljan till 160-170 grader. Fritera langosen på båda sidorna tills den är gyllene. När langosen är färdig lägger du den antingen på ett galler eller på hushållspapper för avrinning.
Lägg på fyllningen och servera genast.
Ååh, langos är så gott. Hittade nyligen recept på lchf-langos och nu blir jag sugen på att testa om det smakar som vanliga.
SvaraRadera