söndag 26 november 2017

Mustig gulasch


Mustig gulasch
5 portioner
3 gula lökar 
2 vitlöksklyftor 
3 msk smör 
2 msk rökt paprikapulver 
600g grytbitar av nöt 
6 dl vatten 
2 dl rött vin 
2 köttbuljongtärningar 
4 lagerblad 
1 pkt krossade tomater 
2 msk tomatpure 
1 tsk socker 
1 chilifrukt 
2 paprikor

Skala och grovahacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs löken i smöret. Tillsätt paprikapulvret och fräs ytterligare. Tillsätt köttet och bryn. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Häll på allt utom paprikorna och låt koka i minst 1h. Kärna ur och hacka paprikorna. Blanda i och låt koka 10min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar