söndag 26 november 2017
Mustig gulasch
Mustig gulasch
5 portioner
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
2 msk rökt paprikapulver
600g grytbitar av nöt
6 dl vatten
2 dl rött vin
2 köttbuljongtärningar
4 lagerblad
1 pkt krossade tomater
2 msk tomatpure
1 tsk socker
1 chilifrukt
2 paprikor
Skala och grovahacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs löken i smöret. Tillsätt paprikapulvret och fräs ytterligare. Tillsätt köttet och bryn. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Häll på allt utom paprikorna och låt koka i minst 1h. Kärna ur och hacka paprikorna. Blanda i och låt koka 10min.
Etiketter:
kött,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar