söndag 19 november 2017
Malaysisk biffgryta
Malaysisk biffgryta
5 portioner
800 g utskuren biff
2 dl grädde
1 dl hackade hasselnötter
marinad:
0.75 dl olja
1 finhackad lök
3 vitlöksklyftor
0.5 msk mald koriander
0.5 msk gurkmeja
0.5 msk chilipulver
0.75 dl soja
1 pressad citron
0.5 msk farinsocker
1 krm svartpeppar
Strimla köttet. Värm oljan i en panna. Fräs löken tills den är genomskinlig. Tillsätt övriga marinad ingredienser en i taget och låt koka ihop. Häll över köttet. Låt stå över natten i kylskål.
Stek köttet. Häll över marinaden som är kvar. Häll på grädden och lägg i nötterna. Låt puttra i 30 min. Servera med ris
Etiketter:
kött,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar