måndag 13 november 2017
Den bästa nötbrownien
Underbara Clara hade ett brownierecept som lät gott...
Den bästa nötbrownien
30-90 bitar
200 g mörk choklad
300 g mjukt smör
5 dl socker
7 ägg
300 g blandade nötter
3 dl vetemjöl
1 kryddmått bakpulver
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en långpanna med bakplåtspapper i botten. Smält chokladen. Rör smöret mjukt med sockret och addera äggen ett i taget och rör till en jämn smet. Rör ner chokladen. Grovhacka nötterna och rör ner. Blanda torrvarorna och rör sen ner dem. Häll ut i långpannan och grädda i 15-25min. Skör upp kakan i delar när den har svalnat. Servera med tex en klick grädde.
Etiketter:
bakning,
mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar