söndag 29 oktober 2017

Trippel chokladmoussetårta


Trippel chokladmoussetårta
15 portioner
Botten:
15 digestivekex
50 smält smör
50g vit choklad
50g mörk choklad
Mousse:
250 g mörk choklad 
100 g mjölkchoklad 
400 g philadelphiaost 
1 dl cream cheese
4 dl vispgrädde 
0.5 dl kallt starkt kaffe
Ganache:
250g vit choklad
1.5 dl vispgrädde

Krossa kexen och finhacka chokladen. Blanda kexkross med smör och sen chokladen. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Smält chokladen till moussen. Vispa grädden. Rör creme cheese mjuk med kaffet. Rör ihop vispgrädden med creme cheese och sen med chokladen. Häll ut ovanpå botten och ställ och stela under minst en timme. Hetta upp vispgrädden till ganachen och rör ner chokalden i den. Häll över tårtan. Gör detta strax innan servering kan man med fördel ta bort kanten på kakformen innan du häller över ganachen så den rinner snyggt över kanten. Låt stå i kylen en halvtimme innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar