Rasselkakor är roliga och delvis genomskinliga kakor med strössel i som rasslar om man skakar kakorna.
Rasselkakor
10-14st
150g smör
1 dl socker
1 ägg
4.5 dl vetemjöl
20-24 hårda karameller
strössel
100g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rumsvarmt smör med socker. Rör ner ägget och sen vetemjölet. Ställ degen i kylen att vila i 15min. Kavla ut till en halv centimeter och tryck ut ringar med ca 5cm i diameter. Lägg ringarna på bakplåtspapper och lägg 2-3 karameller i varje ring. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna är gyllene och karamellerna har smällt ut ca 10min.
Låt kakorna svalna. Smält den vita chokladen. Lägg strössel i en av kakorna och bred vit choklad på kakringen och tryck ihop med en likadan kaka och låt stelna. Upprepa tills alla kakorna är klara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar