söndag 29 oktober 2017
Gropbullar
Gropbullar
18-25st
150g smör
2 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.5 dl socker
2 ägg
ca 1 l vetemjöl
fyllning:
75 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg till pensling
Sätt ugnen på 225 grader. Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom smör, socker, ägg och en del av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa.
Rör smöret med sockret, blanda i ägget. Blanda allt detta och resten av vetemjölet med degen. Arbeta väl. Trilla ut degen till små runda bullar, lägg dem intill varandra på en plåt
Rör rör och mandelmassa. Gör en liten fördjupning i bullarna. Fyll med blandningen. Låt jäsa.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i ca 15-20 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar