fredag 6 mars 2015

Snabbgravad halstrad lax med senapssås


Snabbgravad halstrad lax med senapssås
4 portioner
800g benfri lax 
2 msk salt 
2 msk socker 
1 tsk vitpeppar 
0.5 dl hackad dill 
olja 
senapssås: 
1 dl vatten 
0.5 dl äpplecidervinäger 
1 fiskbuljongtärning 
2 dl creme fraiche 
3 msk söt senap 
1 krm vitpeppar

Blanda salt, socker, peppar och dill. Lägg i laxen och skaka om. Låt laxen ligga i rumstemperatur i plastpåsen i 1.5h. Gör såsen under tiden. Koka upp vatten, vinäger och buljongtärning. Tillsätt creme fraiche och koka såsen i ett par minuter. Lägg i senap, dill och peppar. Spola av laxen. Torka den hastigt med hushållspapper. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek laxen ca 2 minuter på varje sida. Servera med potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar