fredag 6 mars 2015
Snabbgravad halstrad lax med senapssås
Snabbgravad halstrad lax med senapssås
4 portioner
800g benfri lax
2 msk salt
2 msk socker
1 tsk vitpeppar
0.5 dl hackad dill
olja
senapssås:
1 dl vatten
0.5 dl äpplecidervinäger
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
3 msk söt senap
1 krm vitpeppar
Blanda salt, socker, peppar och dill. Lägg i laxen och skaka om. Låt laxen ligga i rumstemperatur i plastpåsen i 1.5h. Gör såsen under tiden. Koka upp vatten, vinäger och buljongtärning. Tillsätt creme fraiche och koka såsen i ett par minuter. Lägg i senap, dill och peppar. Spola av laxen. Torka den hastigt med hushållspapper. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek laxen ca 2 minuter på varje sida. Servera med potatismos.
Etiketter:
fisk,
matlagning,
tvådag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar