söndag 8 mars 2015
Margaretas wienerbröd
Margaretas wienerbröd
ca 15 st
100g smör
1.25 dl kall grädde
25 g jäst
1 ägg
2 msk socker
1 krm salt
ca 5 dl vetemjöl
garnering:
pärlsocker
4-5 msk äpplemos
1 ägg till pensling
Smula jästen tillsätt grädden. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta samman allt och låt jäsa 30min. Kavla ut den till en avlång kaka 30*40 cm. Skiva smöret tunt och lägg ut det på degen. Vik i tre delar och kavla ut igen. Upprepa tre gånger eller tills allt smör är inblandat. Lägg den att vila i kylen ifall degen blir kladdig. Kavla ut igen. Skär ut kvadrater på 7 cm, tryck ner fingret i mitten på dem. Klicka på äpplemoset på bitarna. Lägg dessa på plåten. Låt jäsa i 1h.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsockert och grädda i 250 grader i 5-8 min.
Etiketter:
bakning,
wienerbröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar